Najpoznatija tuzlanska mesnica halal certificirana

Najpoznatija tuzlanska mesnica halal certificirana

U povodu uspješne implementacije zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2010, Agencija za certificiranje halal kvalitete upriličila je dodjelu halal certifikata OR Mesnica Beširević iz Tuzle. Halal certifikat vlasniku Mesnice Beširević, gospodinu Ameru Bešireviću uručio je direktor Agencije, mr. Damir Alihodžić.

Implementacija zahtjeva Halal standarda, procedura i dokumentacije Mesnica Beširević započela je u mjesecu septembru 2019. godine. Audit tim Agencije je u mjesecu novembru u certifikacijskom auditu utvrdio da je Mesnica Beširević ispunila zahtjeve Halal standarda i da joj se može dodjeliti halal certifikat.

Halal certificiranjem obuhvaćeno je halal klanje krupne stoke, te prodaja svježeg i oblikovanog halal mesa. Pored vlastitih halal proizvoda Mesnica Beširević u svojm objektu nudi i halal certificirano meso drugih bh halal certificiranih kompanija.

Vlasnik Mesnice Beširević, gospodin Amer Beširević, izrazio je zadovoljstvo povodom dodjele halal certifikata i uspješne implementacije Halal standard i istaknuo je da je ovo još jedna potvrda kvaliteta rada i kvaliteta proizvoda. Halal je sinonim za zdravu, sigurnu i dodatno provjerenu hranu. Kod proizvodnje halal mesa je bitno da je životinja halal, da je hranjena prirodnom biljnom hranom, da se humano postupa sa životinjom i da je klanje izvršeno u skladu sa halal zahtjevima te da je životinja kvaliteno iskrvarila kako se krv nebi zadržavala u mesu.

Halal certificiranjem Mesnice Beširević dodatno je poboljšana ponuda objekata koji potrošačima mogu ponuditi meso halal kvalitete.