Kompanija Sprind halal certificirana

Kompanija Sprind halal certificirana

Agencija za certificiranje halal kvalitete obavještava javnost da je kompanija Sprind dd Sarajevo uspješno okončala proces implementacije zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2010 u proizvodnim pogonima. Procesom halal certificiranja obuhvaćeni su pogoni za proizvodnju svježih i zamrznutih pekarskih proizvoda, krušnih mrvica, svježe, sušene i punjene tjestenine s raznim nadjevima, smrznutih polugotovih jela (lazanje i pizze), vučenog tijesta (jufki), sendviča i kolača.

 „Certificiranjem kompanije Sprind dodatno će se obogatiti ponuda vrlo popularnih halal proizvoda. Pored bh. tržišta, proizvodi kompanije Sprind distribuiraju se na neka druga europska tržišta, što će svakako obradovati našu dijasporu koja će imati priliku da kupi i konzumira halal bosanske proizvode“ rekao je direktor Agencije, mr. Damir Alihodžić

„SPRIND d.d. (Sarajevska Prehrambena Industrija) je kompanija osnovana 1982. godine, koja sa svojom godišnjom proizvodnjom od preko 5.000 tona raznovrsnog asortimana, danas predstavlja jednog od vodećih proizvođača pekarskih proizvoda u Bosni i Hercegovini.

Kako bi ispunili našu misiju, potrebe i očekivanja kupaca, SPRIND d.d. uspostavlja moderan sistem upravljanja poslovnim procesima, zasnovan na načelima i zahtjevima relevantnih međunarodnih standarda HACCP, ISO 9001:2015, IFS Food. Uspješno okončani proces HALAL certificiranja za nas predstavlja krunu napora i dodatnu potvrdu kontinuiteta kvaliteta naših proizvoda“ rekao je direktor Sprind d.d., gospodin Samir Glušac. 

“Certificiranje kompanije SPRIND, članice AS Holdinga, najveće prehrambene grupacije u BiH, i jedne od većih u regiji, je samo još jedna potvrda naše opredijeljenosti, imperativa i prepoznatih benefita implementacija zahtjeva internacionalnih standarda iz područja zdravstvene sigurnosti proizvoda, u koje spada i HALAL standard i da promoviramo ciljeve Globalne inicijative za sigurnost hrane (GFSI), kako na BH tako i trzištima EU i šire regije, za šta smo dobili i priznanje na zadnjem Halal sajmu u Sarajevu. Grupacija zasad nudi 1.195 halal proizvoda, raznovrsnog asortimana, članica naše grupacije”, izjavila je prof. dr. Amela Semić iz Direkcije za osiguranje kvaliteta i standardizaciju AS Holdinga. 

Lista halal certificiranih proizvoda kompanije Sprind dostupni su na stranici Agencije www.halal.ba i aplikaciji Halal bazar.