Malak Farma halal certificirana

Malak Farma halal certificirana

Halal certificiranje obuhvata sve aktivnosti i procese proizvodnje, od farme pa sve do stola.

Uspješnu implementaciju zahtjeva halal standarda BAS 1049:2010 okončala je Malak Farma iz Kaknja. Procesom halal certificiranja obuhvaćeni su svi proizvodni procesi na Malak Farmi: klaonica krupne i sitne stoke, prerada mesa i mesne prerađevine, prerada mlijeka i mliječni proizvodi, te proizvodnja i prerada voća i povrća. Restoran koji posluje u sklopu Malak Farme ispunio je zahtjeve halal standarda i Vodiča za halal certificiranje turističko-ugostiteljskih objekata iz kategorije HALAL RESTORAN. Kategorija HALAL RESTORAN označava da je cjelokupni objekat obuhvaćen halal certificiranjem.

 

U restoranu na Farmi možete probati ukusna jela, pripremana od proizvoda sa Farme. Na Farmi se nalaze tri proizvodnje: proizvodnja mesa i mesnih prerađevina; prozvodnja voća, povrća i prerađevina od voća i povrća, proizvodnja mlijeka i mliječnih proivoda. Pored toga tu je i pet planinskih kućica za prenoćište, škola jahanja, adrenalinski park za djecu i odrasle, zip-line za djecu i odrasle, alpinistička stijena za penjanje, paintball, staze za šetnju i jahanje… Na Farmi se nalazi i prekrasni mesdžid okrenut prema lijepoj crnogoričnoj šumi i okolnim proplancima.

 

„Halal certificiranjem „Malak Farme“ u Kaknju dobili smo jedan kompleks u kojem je zaokružen proces proizvodnje „od njive do stola“, jer se na farmi proizvodi hrana za životinje; uzgajaju se domaće životinje, voće i povrće; vrši prerada mesa, mlijeka, meda, voća i povrća te nudi kvalitetna restoranska usluga bazirana na namirnicama proizvedenim na farmi.“ – rekao je direktor Agencije, mr. Damir Alihodžić

„Halal poslovanje je temeljna odrednica svih poslovnih aktivnosti kompletne Malak grupacije. Kroz proces halal certifikacije ovu našu odrednicu smo i certificirali radi lakšeg poslovanja, prepoznatljivosti i priznatosti halal certifikata na tržištima. Naše proizvode na tržišta plasiramo kroz brendove Seljak, Mljekar i Mesar.

 

SELJAK proizvodi voće, povrće i prerađevine od njih, organskog porijekla. Seljak ne koristi pesticide i druga hemijska sredstva za prihranu i zaštitu u cilju povećanja prinosa. Seljak proizvodi zdravo, u skladu sa organskim principima uzgoja, u skladu sa prirodom. U ponudi možete naći pored organskog voća i povrća svakojake ukusne prerađevine: sokove, medove, džemove, pekmeze, ajvar, kečap, salate, i još mnogo drugih proizvoda.

 

MLJEKAR vodi računa da zdravim uzgojem krava, koza i ovaca dobije najbolje sirovine za svoje proizvode. Mljekar je za tržište pripremio pored svježeg kravljeg i kozijeg mlijeka, sirutke i jogurta pregršt drugih kravljih i kozijih proizvoda: sir krišku, mladi sir, mocarelu, dimljene sireve, puter, maslo, Farmerov namaz, i desetine drugih ukusnih proizvoda po tradicionalnoj recepturi.

 

MESAR prije svega vodi računa da se životinje uzgajaju na način koji će omogućiti najkvalitetnije meso. Na našoj Farmi imamo i slobodni uzgoj životinja u prirodnom ukruženju. Mesar za svoje kupce sprema pored svježeg telećeg i junećeg mesa neke dodatne visokokvalitetne prerađevine. Mesarovi ćevapi, sudžukice i pljeskavice u svom sastavu nemaju glutena, aditiva, pojačivača okusa, hljeba, soje... ništa izuzev kvalitetnog mesa, soli i zdravih začina. Nadalje, tu su suho meso, sudžuk i stelja spremani na tradicionalni način, bez ubrzavanja procesa pripreme i sušenja konvencionalnim, industrijskim metodama.“, izjavio je Nedžmin Begić, direktor Malak Farme.

 

Pored ponude halal certificiranih proizvoda na Farmi, njihove proizvode možete kupiti u novootvorenoj prodavnici Malak Farme “Bili jednom Seljak, Mljekar i Mesar...“ u Sarajevu na Pofalićima, ul. Zmaja od Bosne 26, preko puta Srednje ekonomske škole; a na raspolaganju je i besplatna kućna dostava putem broja telefona 061901900.

 

Neke od aktivnosti Malak Farme možete pratiti i putem oficijalne web straniceFacebook i Instagram stranice.

Galerija slika