Domaćica čajno pecivo halal certificirano

Domaćica čajno pecivo halal certificirano

U prostorijama kompanije MIRA AD Prijedor održana je svečana ceremonija uručenja halal certifikata čime je potvrđena uspješna implementacija zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2010. Halal certifikat inženjeru za upravljanje kvalitetom, Dajani Rosić Šobot uručio je direktor Agencije, gospodin Amir Sakić. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Agencije i menadžment kompanije Marina Cvjetićanin, Mile Šiljegović, Slobodan Kršić i Dragana Šiljegović.

Mira AD Prijedor je akcionarsko društvo koje se bavi proizvodnjom keksa i srodnih proizvoda (čajnih peciva, punjenih čajnih peciva i vafel-proizvoda). Proizvodnja je započeta davne 1928. godine, a od novembra 2003. godine, kompanija posluje u sastavu Kraša kao članica Kraš grupe.

„MIRA a.d. se u 2006. godini integrirala u sustav upravljanja kvalitetom Kraš d.d. prema normi ISO 9001, osiguravajući time dosljednost u izradi proizvoda i njegovu standardnu kvalitetu. Primjenom koncepta HACCP te zahtjeva norme sigurnosti hrane IFS, Mira ostvaruje bitne značajke za sigurnost, zdravlje i povjerenje potrošača, a u 2016. godini napravili smo i korak dalje. Vodeći računa o specifičnim zahtjevima i potrebama kupaca i naših vjernih potrošača, za odabrane proizvode ispunili smo zahtjeve halala, koji su kao takvi dozvoljeni i ispravni za konzumaciju halal potrošačima. Sa zadovoljstvom ističemo da su to proizvodi iz branda Domaćica i to: Domaćica original 220g, Krašovo domaće 220 g, Domaćica kokos 220 g i Domaćica s Dorina mliječnom čokoladom 220 g “ izjavili su iz kompanije.

Certifikacijskim auditom, koji je izvršen u januaru ove godine, utvrđeno je da kompanija Mira AD Prijedor ispunjava sve zahtjeve propisane Halal standardom BAS 1049:2010 te da joj se može uručiti halal certifikat. Procesom halal certificiranja obuhvaćena je proizvodnja čajnih peciva robne marke Domaćica. Proizvodi će u narednom periodu biti označeni znakom halal kvalitete.

Kompanija Mira AD Prijedor svoje proizvode plasira na domaće tržište dok većim dijelom izvozi na druga tržišta.