Fine Food dobio certifikat halal kvalitete

Fine Food dobio certifikat halal kvalitete

Agencija za certificiranje halal kvalitete obavještava javnost i halal potrošače da je kompanija Fine Food doo Sarajevo uspješno okončala postupak halal certifiicranja shodno zahtjevima Halal standarda BAS 1049:2010. Kompanija se bavi proizvodnjom pekarskih, slastičarskih, polugotovih i gotovih proizvoda. Halal certificiranjem obuhvaćeni su svi proizvodni pogoni kompanije Fine Food.

Okončanim postupkom halal certificiranja kompanije Fine Food d.o.o. Sarajevo ukupna ponuda halal proizvoda je proširena za oko 130 novih proizvoda koji su potrošačima dostupni u prodajnim objektima.

„Nakon dobijenih ISO i HACCAP certifikata, certifikatom halal kvalitete smo zaokružili ovaj, za kompaniju izuzetno važan, proces u kojem smo dobili konačne potvrde za kvalitetu Fine Food proizvoda. Naši kupci su sada u potpunosti sigurni da ćemo za tržište proizvesti i plasirati isključivo one proizvode koji prolaze kroz stroge mjere kontrole kvalitete“, saopšteno je iz kompanije Fine Food povodom dobijanja ovog certifikata.

Također, bitno je naglasiti da je Fine Food, kao društveno odgovorna kompanija, od samog početka pandemije reorganizovala svoje poslovanje i, prema preporukama Vlade FBiH i kriznog štaba, u cilju zaštite kupaca pokrenuo kućnu dostavu svih proizvoda iz proizvodnog asortimana. Ovaj asortiman uključuje gotova jela, peciva, hljebove i kolače. Fine Food ponuda je dostupna na području cijelog grada Sarajeva zahvaljujući odlično razvijenoj internoj logistici i organizaciji, te u saradnji sa platformom Donesi.com. Kompanija je uključena i u dobrotvorne akcije u zajednici u kojoj posluje kroz donacije u hrani i proizvodima.

U narednom periodu kompanija će raditi na označavanju proizvoda sa znakom halal kvalitete. Svi proizvodi kompanije nalaze se na stranici Agencije (www.halal.ba) i aplikaciji Halal Bazar.