BH brend Kolmix halal certificiran

BH brend Kolmix halal certificiran

„Poštovani kupci i partneri, sa zadovoljstvom vas obavještavamo da smo nakon uspješnog procesa certificiranja, dobili HALAL certifikat, kojim se potvrđuje implementacija halal standarda u procesima pripreme, proizvodnje i skladištenja naših proizvoda. HALAL standard je pored standardnih testova kvalitete proizvoda još jedan bitan dokaz kvalitetnog i sigurnog proizvoda. Želimo napomenuti da, osim HALAL certifikata, firma Kolmix d.o.o. od 2013. godine uspješno brani i IFS certifikat kojim se dokazuje najveći standard kvaliteta u proizvodnji prehrambenih proizvoda.

Ovim novim HALAL certifikatom smo opet željeli da damo do znanja kupcima u BiH i šire, da mislimo na njihove zahtjeve i potrebe, te da nam je sigurnost i kvaliteta hrane, kao i zadovoljstvo naših kupaca, na prvom mjestu“ rekli su iz kompanije Kolmix.

„Halal certificiranjem kompanije Kolmix proširena je paleta i ponuda halal proizvoda. Potrošačima je dostupno 19 novih halal certificiranih proizvoda koji se koriste u pripremi jela. Značaj halal certificianja ovakve vrste kompanije ogleda se u tome što ovakvi proizvode imaju široku upotrebu, pogotov kada govorimo o segmentu pripreme jela. Ovim se olakšava potrošačima da u pripremi jela koriste halal certificirane namirnice, od početka do kraja. U narednom periodu planirano je proširenje liste halal certificiranih proizvoda“ rekao je direktor Agencije, mr. Damir Alihodžić

(kolmix.ba)