Prezentacija halal logistike

Petak, 16 Mart 2012 13:42
Ispis PDF

Agencija za certificiranje halal kvalitete u suradnji sa cargo-partner doo Sarajevo organizirala  je prezentaciju o temi „Halal logistika, zaštita halal proizvoda u lancu nabave“. Prezentacija je održana 12. marta 2012. godine u Hotelu Europe.Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Ministarstva vanjskih poslova BiH, FIPA, halal certificirani proizvođači te drugi gosti, poslovni partneri i klijenti iz BiH i Srbije.  

Cilj ovog skupa bio je upoznavanje sa stanjem globalnog halal tržišta i zahtjeva koje je potrebno ispuniti u lancu dostave halal proizvoda, sa fokusom na tržišta Bliskog Istoka, zemalja Zaljeva (Gulf countries).

„Kako je robna razmjena između zemalja Zaljeva i Bosne i Hercegovine na niskom nivou, smatramo da će informacije o ovim tržištima, te načinima  i procedurama za izvoz proizvoda iz Bosne i Hercegovine na ova tržišta doprinijeti informiranosti i potaknuti aktivnosti izvoza iz BiH“ – rekao je direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete Amir Sakić.

 

„Cilj cargo-partnera doo na ovoj vrlo zanimljivoj prezentaciji bio je podržati potencijalne izvoznike iz BiH u otkrivanju novi mogućnosti u izvozu širom svijeta a posebno za regiju Zaljeva. Naše iskustvo i know-how u logistici a posebno u halal industriji treba dati BiH kompanijama sigurnost u napore u koje će ulagati u budućnosti“ rekao je Otto Zsivkovits, direktor za Jugoistočnu Europu.

Reklame

Anketa

Provjeravate li posjedovanje HALAL certifikata pri kupovini namirnica?
Membership

Na portalu

Trenutno aktivnih Gostiju: 68 

Copyright Agencija za Halal certificiranje @2010. Sva prava pridržna. | Design by Grogot d.o.o.