Proizvodi kompanije Jaffa doo Crvenka halal certificirani

Proizvodi kompanije Jaffa doo Crvenka halal certificirani

Agencija za certificiranje halal kvalitete obavještava javnost i halal potrošače da je kompanija Jaffa doo Crvenka uspješno implementirala zahtjeve Halal standarda BAS 1049:2010. Halal certificiranjem obuhvaćene su različite proizvodne linije i proizvodi kompanije Jaffa u Crvenki i Kikindi.

Auditom halal kvalitete utvrđeno je da kompanija Jaffa doo Crvenka ispunila zahtjeve halal standarda. Od ukupnog asortimana proizvoda, halal certificiranjem obuhvaćeno je 16 proizvoda iz proizvodnih linija biskvita, vafla i krekera.

„Drago nam je da smo pored naših vodećih brendova Jaffa Cakes i Munchmallow sertifikovali i ostali deo našeg portfolia. Imajući u vidu naš fokus na rast i buduću ekspanziju na nova tržišta, u narednom periodu ćemo svakako raditi na daljem proširenju liste halal sertifikovanih proizvoda“- izjavili su iz kompanije Jaffa doo Crvenka.

Kompanija Jaffa doo Crvenka proizvode distribuira na tržišta zemalja Balkana, Europske Unije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Lista halal certificiranih proizvoda kompanije Jaffa doo Crvenka dostupna je na stranici Agencije www.halal.ba kao i na mobilnoj aplikaciji Halal bazar.