Prirodna kozmetika „Glorija“ halal certificirana

Prirodna kozmetika „Glorija“ halal certificirana

Uspješnu implementaciju zahtjeva halal standarda okončala je kompanija Gala Group doo Mostar koja proizvodi kozmetički brend „Glorija“. Riječ je o kompaniji koja se od 2014. godine bavi proizvodnjom eteričnih ulja i prirodne kozmetike vrhunske kvalitete.

Procesom halal certificiranja obuhvaćno je 35 halal proizvoda iz kategorije kozmetički proizvodi i sredstva za ličnu higijenu (proizvodi za lice, tijelo, ruke, kosu, bebe, mušku i žensku njegu, i dr.).

„Halal certificiranje kozmetičkih proizvoda u svijetu već odavno je trend u međunarodnoj halal industriji. Evidentno je da su takvi proizvodi primjetni i dostupni na našem tržištu. Raduje nas da se i domaće kompanije odlučuju za implementaciju zahtjeva halala kako bi ispunili zahtjeve potrošača na domaćem i svjetskom tržištu koji zahtjevaju da proizvod bude halal,“ rekao je direktor Agencije, mr. Damir Alihodžić.

„Implementacija zahtijeva Halal standarda bila je od velike važnosti za naš brend i buduće planove vezane za plasiranje proizvoda na nova tržišta. Visoki higijenski standardi i pažljivo izabrane visokokvalitetne sirovine koje ne sadrže alkohol, nedozvoljene elemente i sastojke životinjskog porijekla, a koje se nalaze u našim proizvodima zadovoljile su zahtjeve Halal standarda zbog čega smo jako ponosni“ izjavili su iz kompanije Gala Group.

Lista halal certificiranih proizvoda kompanije Gala Group dostupni su na stranici Agencije www.halal.ba i aplikaciji za mobilne uređaje Halal bazar.