Gloria prirodna kozmetika – najbrže rastući brend prirodne kozmetike u regiji

Gloria prirodna kozmetika – najbrže rastući brend prirodne kozmetike u regiji

Uspješna bh. poduzetnica i osnivačica prvog prirodne kozmetike u BiH – Gloria Galić-Volarić slavi 8 godina postojanja svoga businessa i donosi vam motivacijsku priču o svojim najranijim početcima!

Gloria prirodna kozmetika – najbrže rastući brend prirodne kozmetike u regiji nastao je 2014. godine kao prvi brend prirodne kozmetike na području Bosne i Hercegovine čiji proizvodi posjeduju EU certificate. 2021. godine dobila je svoj Halal certifikat kojim se jako ponosi te uskoro očekuje i COSMOS certifikat.

Kako je nastala Gloria?

Gloriu je inspirirala želja da za sve osobe, koje je okružuju, ali i sebe kreira najkvalitetniju prirodnu kozmetiku. Na tom put veliku ulogu su imale priroda i žene koje su je okruživale i inspirirale. Kreirati vlastiti brend, uspješno voditi kompaniju koja raste iz godine u godinu, te zapošljava sve veći broj djelatnika, od kojih su većina žene zvuči gotovo nemoguće u Bosni i Hercegovini – ali ona je dokazala suprotno!

Tko joj je bio najveća podrška?

Podrška obitelji joj je oduvijek bio najveći vjetar u leđa, posebno majke i bake te sestara i kćeri koji su joj vječiti izvor inspiracije i oslonac. Poduzetničko okruženje njenih roditelja u kojemu je vladao red, rad i disciplina u kojem je odrasla je imalo veliki utjecaj da skupi hrabrosti osnovati brend.
Znanje o ljekovitom bilju se prenosilo s koljena na koljeno u obitelji što je bio i preduvjet nastanka ovog prirodnog brenda. Gloria je uz baku prvi puta brala, sušila i učila o ljekovitom bilju.

Kako je hercegovačko smilje postalo zaštitni znak brenda?

Uz baku je Gloria prvi put brala smilje, koje je sada podsjeća na djetinjstvo, a tada nije niti slutila da će upravo proizvodi od smilja biti bestseller zlatna kolekcija ovog brenda.

Svoj put je započela nakon završenog fakulteta u Zagrebu i škole fitoaromaterapije, dok je istovremeno brat Marko započeo plantažni uzgoj smilja u velikim količinama.

Gloria je prvu kremu napravila upravo sebi u vlastitom domu uz znanje o svojstvima i procesima obrade ljekovitog bilja koje je stekla tijekom školovanja, zatim ju je podijelila s obitelji i prijateljima koji su se oduševili.

Danas njezini proizvodi nastaju u novootvorenom pogonu za proizvodnju koji broji više od 5 zaposlenika, dok cijeli Gloria tim broji 13 zaposlenika. Također veliko skladište Gloria proizvoda nalazi se u Mostaru i Metkoviću.

Gloria je pomno izabrala 100% prirodne sastojke za vlastite potrebe i ujedinila ih u svoju prvu dnevnu kremu koja je i danas dio zlatne kolekcije i osvaja srca (lica) dama diljem svijeta.

Krenuvši od sebe i vlastitih potreba te iz vlastitog doma u dvije laboratorijske čašice nije mogla niti zamisliti da će njeni proizvodi odgovarati tolikom broju zadovoljnih korisnika koji su sada već zaljubljenici u prirodnu kozmetiku Gloria, koja im jamči da će uvijek dobiti provjerenu recepturu, 100% prirodno i najbolje za njihovu kožu.

Svi Gloria proizvodi počinju s prirodom, a da bi njihovo korištenje završilo sigurno za prirodu odabrala je ambalažu pogodnu za recikliranje proizvedenu većinskim djelom u Italiji.

Kako Gloria garantira kvalitetu? – 100% prirodnim i provjerenim sirovinama!
Gloria smatra prirodu svojim laboratorijem iz kojega uzima samo najbolje, provjerene i prirodne sirovine te ono najvažnije razumije njihovu primjenu, svojstva i djelovanja i ujedinjuje ih u originalni autorski recept zlata vrijedan.
Svi proizvodi su nastali iz potrebe da odgovore na probleme s kojima se nose ljudi koji je okružuju, a rješenje je uvijek bilo u prirodi.
Odabir sirovina iz prirode koji savršeno rješavaju datu problematiku, puno ljubavi, truda i testiranja na kraju su rezultirali učinkovitim proizvodima koji nikoga ne ostavlja ravnodušnima.

Gdje je započela prva prodaja?

Počevši od sebe i obitelji preko preporuka bližnjih prve je proizvode pravila prema personaliziranim potrebama (problemima) bližnjih i njihovih prijatelja, ubrzo je započeo veliki interes putem društvenih mreža gdje je zarađivala svoj prvi džeparac i ulagala ga u svoje znanje i opremu.

Veća distribucija je najprije započeta u lokalnim ljekarnama 2015. i 2016. godine koje su prepoznale kvalitetu, zatim je uslijedila suradnja s dm-om 2018. godine te 2019. godine i u cm poslovnicama. 2018. godine Gloria je proglašena naj Eco Beauty brendom.

Danas gotovo sve Gloria proizvode možete pronaći na policama svih dm i cm poslovnica te u svim bolje opremljenim ljekarnama u BiH. Na tržištu Hrvatske Gloria proizvode možete pronaći još od 2020. godine u BIPI i te od nedavno i u svim dm poslovnicama te web shopu. Također, proizvodi su dostupni i u Crnoj Gori i Srbiji putem webshopa čime pokrivamo područje gotovo cijelog Balkana.

Promocija brenda i ambasadori?

Promocije su najprije započela skromno putem društvenih mreža gdje je Gloria sama sakupila veliki broj recenzija zadovoljnih korisnika, kao i pratitelja. Promocije su krenule zatim uživo u lokalnim ljekarnama, tržnim centrima, radiju i televiziji.

Danas Gloria brend ima vlastiti marketinški tim, vlastite promocije putem Dermo bara gdje nude analizu vlasišta i kože te preporuku proizvoda, gosti su brojnih domaćih i stranih sajmova ljepote i zdravlja te organiziraju vlastite evente poput prvog Mom eventa gdje su u suradnji s mamama razvili proizvod za bebe.

Gloria kao prepoznatljivi hercegovački brend se 2021. godine pronašla na tjednu mode u Milanu.
Jos od ranih početaka brand su podržale, te je ostvarena suradnja s brojnim influencerima, ambasadorima kao što su Amra Silajdžić Džeko, Ivana Macanović, Marija Hudolin i Naida Kundurović koji ne kriju svoju ljubav i ponos prirodna kozmetika Gloria brendom.

Vas najprodavaniji proizvod šampon za rast kose je dobio pojačanje, o čemu je zapravo riječ?

Prirodna kozmetika Gloria se već odavno može pohvaliti posebnom klinički dokazanom recepturom Šampona za rast kose. Naše zadovoljne korisnice svjedoče učinkovitosti Šampona za rast kose, te slobodno možemo reći da je najtraženiji proizvod za rast kose u regiji. Posebno je oduševio osobe koje su se susrele s problemom opadanja kose kao posljedica covida ili nakon trudnoće te tvrde da im je upravo ovaj proizvod spasio kosu i vratio joj stari sjaj.

Ovaj musthave šampon kada je u pitanju rast kose i sprječavanje opadanja od sada dolazi u novoj ambalaži i omjeru sastojaka prilagođenom tipovima kose te sada možete pronaći šampon za ubrzan rast kose za normalan, masan i suh tip kose I vlasišta. Proizvodi su terapeutski te ih je potrebno ostaviti par minuta da djeluju. U ponudi imamo i Hidratantni šampon za svakodnevno pranje kose koji odlično hidrira kosu i sprječava isušivanje. Možete ga koristiti samostalno ili u kombinaciji s
našim šamponima za rast kose kao pred pranje.

Da bi se potakao rast zdrave kose, vlasište mora biti potpuno čisto. Za to je zadužen naš Piling za vlasište koji dubinski čisti vlasište od masnoća, ulja, ostataka proizvoda i peruti, a potrebno ga je koristiti svega 1-2 puta mjesečno.

Poboljšali smo formule naših već poznatih proizvoda za dubinsku njegu kose. U jedan proizvod smo ujedinili dva proizvoda potrebna za lijep i njegovan izgled kose te je tako nastao 2u1 regenerator i maska za kosu koji ukoliko ostavite kraće prilikom pranja djeluje kao regenerator – zaglađuje, regenerira i olakšava raščešljavanje kose, a ukoliko ostavite duže da djeluje u toplom ručniku ili čak preko noći djeluje kao intenzivno njegujuća maska za kosu na kojoj će vam svi pozavidjeti.
Za kraj tu ja naš Serum za kosu koji jača dlaku i obnavlja ispucale vrhove, a možete ga nanositi na vlažnu ili suhu kosu. Također je odličan za oblikovanje i svakodnevno stiliziranje kose.

Zvijezda vodilja za dalje?

Velika potražnja potencijalnih kupaca javlja se u sve više susjednih država, ali i onih dalje, no za Gloriju će kvaliteta proizvoda uvijek biti ispred količine proizvoda na tržištu i sve dok će biti u mogućnosti opskrbiti se 100% prirodnim i provjerenim sirovinama za pokrivanje određenih tržišta dotle je sprema ići dalje.
U posljednje vrijeme žene sve učestalije biraju njegovan prirodni look, što je veseli jer smatra da je duhovno i tjelesno zdravlje uz prirodne proizvode idealan recept za besprijekoran izgled.

Korisnicama Prirodne kozmetike Gloria obećala je čist, siguran i učinkovit proizvod te će nastaviti da ispunjava svoje obećanje i dalje.

 

(izvor:poslovnenovine.ba)