Promocija knjige „Halal kvalitete - koncept i standardizacija“

Promocija knjige „Halal kvalitete - koncept i standardizacija“

Agencija za certificiranje halal kvalitete obavještava javnost da će u petak 29. septembra 2023. godine biti organizirana promocija knjige „Halal kvalitet - koncept i standardizacija“. Na promociji prisutnima o knjizi će se govoriti: dr. Ahmed Hatunić, direktor Behram-begove medrese, prof. dr. Midhat Jašić, urednik i koautor, prof. dr.  Kadrija Hodžić, koautor i prof. Amir Sakić, koautor i voditelj promocije. Ovom prilikom prisutnima će se obratiti i dr. Vahid Fazlović, muftija tuzlanski.

Knjiga predstavlja rezultat višedecenijskog rada urednika i grupe autora na sistemima kvalitete i sigurnosti hrane, posebno u području implementacije sistema halal kvalitete. Publikacija „Halal kvalitet - koncept i standardizacija“ po prvi puta na bosanskom jeziku, na jednom mjestu i u formi knjige nudi mnoštvo korisnih informacija o razumijevanju halal kvaliteta, kulturi prehrane i halalu, standardizaciji i primjeni halal kvaliteta, specifičnosti halala u oblasti ishrane, lijekova i kozmetike; o halalonomiji - islamskom ekonomskom sistemu, tržištu i aditivima.

Promocija knjige „Halal kvalitet - koncept i standardizacija“ počinje u 16:30 sati u amfiteatru Behram-begove medrese u Tuzli.